Interview VVT alliantie met Brenda

9 juni 2023

,,Verbinden, van elkaar leren en het verschil maken, als is het maar voor één cliënt of één medewerker”

Sinds februari van dit jaar is Brenda van Zeeland Innovatiecoördinator van de Innovatie-fabriek Drechtzorg. Met groot enthousiasme is zij aan de slag gegaan. Met onder andere haar ervaring als projectleider Innovaties bij Gemiva, een organisatie in de verstandelijk gehandicaptenzorg, en haar passie voor het in beweging krijgen van mensen op het gebied van innovaties, wil ze het verschil maken. Mensen bij elkaar brengen, van elkaar laten leren: daar ligt haar kracht. Alle organisaties in de regio Waardenland met vraagstukken op het gebied van innovaties kunnen ook bij haar terecht.

Meer dan 27 jaar werkte Brenda in verschillende managementfuncties in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Bij haar laatste werkgever, Gemiva, heeft ze aan den lijve ondervonden hoe lastig het is om mensen mee te krijgen in veranderingen. ,,Met een aantal mensen hebben we ons daar sterk gemaakt om de implementatie van innovaties een boost te geven”, vertelt ze. ,,Dan merk je dat het best lastig is om door de hele organisatie heen mensen te vinden die er daadwerkelijk mee aan de slag willen en enthousiast zijn. Maar, als je die groep eenmaal hebt, dan zijn ze ook meteen je ambassadeurs en ontstaat er een olievlek. Dat vond ik een mooie ervaring en gaf mij meteen inzicht in hoe veranderprocessen werken.”

Lees hier het hele interview op de website van de vvt alliantie.