Meet-up spelenderwijs implementeren

22 juni 2023

Meet-up spelenderwijs implementeren
spelvormen om met teams te spelen voor verschillende vraagstukken

We zijn spelenderwijs aan de slag gegaan met innoveren in de zorg. Bas Berkhout van Chemistry schudde na een korte warming up met theorie, de kaarten. Zo hebben we zelf kunnen ervaren dat je een spel kunt inzetten als:

  • IJsbreker voor serieuze gesprekken,
  • Een manier om de verschillen in benadering van innovatie in het team te ontdekken
  • Een manier om problemen op te lossen.

De deelnemers hebben middels, enthousiasme, weergaloze ambitie, vastbijten, en (vals)spelen in   deze meet-up, fantastische, ‘out of the box’ oplossingen en strategieën aan elkaar gepitcht voor de getrokken probleemkaart. De beste pitch van iedere ronde verdiende geld.

Thess Havenaar van de Merwelanden was de absolute winnares van de tafels met 36 punten!!
Dit is iemand om dichtbij te houden in het netwerk, wees creatief! Zij heeft het kaartspel gewonnen, dus weet haar te vinden als je het ook een keer wilt spelen.

We hebben aan den lijve ondervonden dat spelen een bezigheid is die men niet ernstig genoeg kan nemen 😉 (quote Jacques-Yves Cousteau)

Weet ons te vinden op innovatie-fabriek.nl staat het nieuwsbericht van deze dag en een Flyer  met nog meer opties voor spellen die helpen bij innovatie en implementatie vraagstukken.
Deze is te downloaden, tevens proberen we goede ideeën toe te voegen en de lijst up-to-date te houden.

Daarnaast heeft Liesbeth Leurs, namens de werkgroep spraakgestuurd rapporteren, een terugkoppeling gegeven. Deze werkgroep is na onze laatste meet-up opgericht. We komen door het samenwerken en uitwisselingen steeds verder in wat de behoefte is van iedere zorgorganisatie en welke kansen er zijn en hoe we ons in de regio kunnen versterken op dit onderwerp.
Lange Wei, Christine Verhoeven, heeft a.s. maandag 26 juni, een uur gereserveerd staan (in teams) om toelichting te geven over haar implementatie van spraak gestuurd rapporteren. Wil je meedoen, of luisteren, stuur dan een mail naar Brenda.

Als laatste: er komt een google form naar iedere deelnemer van de meet-ups met vragen over welke onderwerpen je graag zou willen terugzien op deze bijeenkomsten.
Kortom, inspireer ons, we werken graag voor jullie.
Heel fijn als jullie ons willen inspireren met goede ideeën.

Een goede zomer en tot de volgende 14 september!