Video podcast ‘Wat is innovatie?’

29 augustus 2023

Deze maand de primeur van deze 5-delige reeks met als onderwerp ‘Wat is innovatie?’.

Innovatie is vallen en opstaan, falen en opnieuw proberen. Innovatie gaat over vasthouden of loslaten.  Maar voordat je iets kunt loslaten en iets anders kunt gaan omarmen, moet je doorhebben dat er iets moet veranderen en in welke richting dat moet gebeuren. Want wanneer laat je los en wanneer houd je vast? In de video podcast ‘Vallen en opstaan’ praat Brenda van Zeeland (coördinator van de innovatie-fabriek) met professionals over het proces van innovatie in de praktijk.

Brenda praat in de eerste aflevering met Wilma de Leeuw (programmamanager Conforte Innovatielab) en Aafke de Vrij (projectleider Innovatie bij Zorgwaard) onder andere over hoe je medewerkers meekrijgt in veranderprocessen die bij innovatie komen kijken. Wilma: “We moeten het niet voor mensen bedenken, maar met mensen. Als je het met iemand bedenkt, is het geen verandering maar dan is het iets dat je graag wilt doen.”

Klik hier  om de volledige video podcast te bekijken op YouTube.
Wil je op Spotify luisteren? Klik dan hier.

‘Vasthouden of loslaten’: 5-delige video podcast over data, digitalisering en innoveren. Samenwerking van Innow en de innovatie-fabriek