Video podcast ‘Maak kennis met de zorgmedewerker van de toekomst’

31 oktober 2023

Aflevering 3 van de 5-delige video podcast over data, digitalisering en innoveren. Samenwerking van INNOW en de innovatie-fabriek

Innovatie is vallen en opstaan, falen en opnieuw proberen.
Innovatie gaat over vasthouden of loslaten. Voordat je iets kunt loslaten en iets anders kunt gaan omarmen, moet je doorhebben dat er iets moet veranderen en in welke richting dat moet gebeuren. Want wanneer laat je los en wanneer houd je vast? In de video podcast ‘Vallen en opstaan’ praat Brenda van Zeeland (coördinator van de innovatie-fabriek) met professionals over het proces van innovatie in de praktijk.

3e aflevering
In deze 3e aflevering ‘Maak kennis met de zorgmedewerker van de toekomst’ praat Brenda met Anne Kempe (projectleider Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid) en Erica Berghout (teamleider Talentontwikkeling ASVZ). Zij bespreken met elkaar wat er gevraagd wordt van de zorgmedewerker van de toekomst en hoe je als organisatie daarin kunt faciliteren. In de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker, maar ook kennisdeling binnen en buiten de organisatie. Erica: “Wij gaan vaak uit van een bepaalde basiskennis die mensen hebben. Die is er niet altijd. We moeten die veiligheid bieden aan die medewerkers om ook te kunnen zeggen: ik snap het niet of help me even, ik weet het niet.”

Klik hier om de volledige video podcast te bekijken.