Innovatie bustour – woensdag 29 november

15 november 2023

Er zijn verschillende hulpmiddelen om mensen te helpen langer zelfstandig te blijven wonen en leven. Maar weet jij welke hulpmiddelen er allemaal zijn? Welke (digitale) vaardigheden er nodig zijn om die hulpmiddelen te gebruiken? En waar hulpmiddelen aan bij kunnen dragen in het leven van jouw cliënten, maar ook in jouw dagelijks werk? Wij nodigen je uit dat te onderzoeken en je te laten inspireren tijdens onze bustour op woensdag 29 november aanstaande.

Ontdek de wereld van de hulpmiddelen en test jouw digitale vaardigheden.
Het programma van onze ‘schoolreis’ bestaat uit 2 onderdelen:

  • Een bezoek aan de Belevingsruimte Zorgtechnologie van het Albeda Zorgcollege. In dezeBelevingsruimte kan je kennismaken met verschillende hulpmiddelen, zoals sociale robots,rolstoelrollators, Google Glass-brillen en hulpmiddelen voor het aantrekken vansteunkousen. Ook krijg je uitleg over hoe je met hulpmiddelen aan kan sluiten op de vraagvan jouw cliënten.
  • Test je digitale vaardigheden in de escaperoom van Buro StrakZ en Riekie Weijman vanBuro Wijzer! Jouw opdracht? Ontsnap uit de verschillende ruimtes van jouw zorgorganisatie,waarin je jezelf per ongeluk hebt opgesloten zodat je op tijd bij meneer Welgelegen bentdie steeds meer in paniek raakt. Zet daarvoor met jouw team al je digitale vaardigheden in.

We vertrekken om 8.45 uur vanuit het Kopgebouw op het Leerpark Dordrecht en rijden dan naar het Albeda College in Rotterdam. We verwachten uiterlijk 13.00 uur terug te zijn in Dordrecht.

Ga je met ons mee?
Meld je dan snel aan, want er kunnen 18 deelnemers mee met onze bustour. En om iedere organisatie de kans te geven een zorgprofessional deel te laten nemen aan deze tour, mogen er per organisatie maximaal 2 medewerkers mee.

Aanmelden of heb je vragen?
Voor meer informatie of aanmelden, mail naar c.j.kelder@drechtzorg.nl.

Uitnodiging bustour