Meet-up 25 januari 2024

14 december 2023

Donderdag 25 januari 2024  – 9.30 tot 11.30 uur –
Kopgebouw Leerpark, Leerparkpromenade 40 in Dordrecht

Op donderdag 25 januari organiseren wij onze eerste meet-up van 2024. We hebben verschillende thema’s deze ochtend.

Wouter Zegveld (directeur thuiszorg Aafje) geeft inzicht in de manier waarop binnen Aafje het proces van digitaal werken is aangegaan. Hij vertelt over de geleerde lessen en de successen die dat binnen zijn organisatie heeft gebracht. De titel van zijn verhaal is “Digitaal werken van directietafel naar werkvloer; kansen en obstakels”.

Daarnaast hebben we ook aandacht voor ‘Mijn pia’ en de oogdruppelbril.

  • MijnPia is een app die mensen helpt met hun dagstructuur. De app is gekoppeld aan Whatsapp. Veel verstandelijk gehandicapten en ouderen werken al met een telefoon en dan is een app een handige toevoeging aan de applicaties die men al gebruikt en kent.
  • Leren van praktijkvoorbeeld regionale samenwerking: Diny van Harten-Krouwel, (Rivas Zorggroep) komt haar ervaring vertellen over de urgentie tot het samenwerken naar aanleiding van de druppelbril. Ze gebruikt hierbij het voorbeeld van Thebe; domeinoverstijgende aanpak rondom oog druppelen. Daar is dus gekozen voor de inzet van de oogdruppelbril. Elke organisatie, van huisarts tot zorgorganisatie, zet deze bril in als cliënten hun ogen moeten druppelen. Dit geeft cliënten zelfstandigheid en bespaart tijd van medewerkers. Deze innovatieve manier van werken op dit thema omarmen wij vanuit de innovatie-fabriek en zouden wij graag ook in onze regio willen implementeren. De centrale vraag is: hoe dit te organiseren in het brede werkgebied van Drechtzorg?

Aanmelden