Interview met Leonie van Houwelingen (Drechtzorg en innovatie-fabriek)

29 januari 2024

Naam : Leonie van Houwelingen
Functie : projectmedewerker
Werkzaam bij : Stichting Drechtzorg en innovatie-fabriek

Op 2 januari is Leonie begonnen als projectmedewerker bij Stichting Drechtzorg en de innovatie-fabriek. Als relatie van de innovatie-fabriek zal je mails ontvangen van Leonie en haar tegenkomen bij meet-ups en andere bijeenkomsten. Daarom stellen wij haar graag aan je voor.

Hoi, ik ben Leonie. Ik woon samen met mijn man en 2 dochters in Sliedrecht. Sinds begin deze maand werk ik bij Stichting Drechtzorg: een goed begin van het nieuwe jaar! Vanuit mijn functie als projectmedewerker werk ik ook voor de innovatie-fabriek. Ik ondersteun Brenda in haar dagelijks werk, wat betekent dat ik onder andere meehelp bij het organiseren van meet-ups en andere bijeenkomsten, de website beheer en de nieuwsbrief verstuur.

Ik heb een welzijnsachtergrond en verschillende functies gehad. Na mijn opleiding MDGO richting activiteitenbegeleiding ben ik activiteitenbegeleider geweest in verschillende verpleeghuizen en pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf. Toen het kinderdagverblijf stopte, ben ik als frontoffice medewerker gaan werken bij een verpleeghuis. Daarna volgde functies van pedagogisch medewerker, vrijwilligerscoördinator en bemiddelingsmedewerker bij een gastouderbureau. Mijn loopbaan is heel divers geweest. Wat ik in al die jaren merkte, was dat mijn hart ligt bij welzijn en dat miste ik ook in mijn laatste functie. Dus toen de vacature bij Drechtzorg (waaronder de innovatie-fabriek valt) voorbijkwam, aarzelde ik geen moment. En nu zit ik hier!

Ik heb veel zin om me te verdiepen in alles wat de innovatie-fabriek doet. Ontwikkelingen en innovaties op het gebied van zorg- en welzijn hebben me altijd gefascineerd. Leuk dat ik nu actief hier mee bezig kan zijn. Ik kijk er naar uit om mee te denken, mee te helpen en te ondersteunen bij projecten en mijn kennis op het gebied van innovaties te verbreden. En ik kijk er ook naar uit om kennis te maken met de relaties van de innovatie-fabriek, met jou. Dus ik hoop je snel te zien bij één van onze bijeenkomsten.