Veranderen samen met het Verbeterlab

29 januari 2024

Veranderen is lastig, onzeker, geeft onrust, levert weerstand op, is soms onbegrijpelijk, is niet van mij, …….. Heel veel gevoelens die ervoor zorgen dat het vaak niet lukt om een verandering omarmd te krijgen en uiteindelijk geadopteerd. Ook bij Philadelphia Zorg gaat het niet vanzelf om technologie structureel een onderdeel te laten worden van de zorg en begeleiding aan clienten. Toch is deze verandering heel hard nodig willen we nu en in de toekomst nog steeds goede zorg en begeleiding kunnen geven.

Samen met het Verbeterlab ben ik gestart om met behulp van hun methodiek een groepje collega’s te begeleiden tot veranderaars. Doordat zij vervolgens weer andere collega’s gaan begeleiden, ontstaat er een olievlek aan veranderaars. Veranderen kan namelijk alleen als we onze eigen oplossing loslaten en openstaan voor de wensen en behoeftes van alle betrokken stakeholders. Dan pas kun je gezamenlijk komen tot mogelijke oplossingen die uiteindelijk zorgen voor de verandering.

Het geeft mij heel veel energie om op deze manier samen te werken met collega’s en Marit van het Verbeterlab.

Babs Vuijk (Philadelphia Zorg)