Meet up 28 maart 2024 over AI in de zorg

20 februari 2024

Donderdag 28 maart 2024 – 9.30 tot 11.30 uur
Locatie: De Bank van Noppes, Zusterstraat 19 in Gorinchem

Kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence – AI) maakt steeds meer onderdeel uit van het dagelijks leven. Ook op het gebied van gezondheid wordt het ingezet. Met de inzet van technologie, apps en data kunnen we mensen namelijk gezonder maken. Maar we kunnen ook het werk voor de professionals in de zorg makkelijker en leuker maken. Hoe dat kan? Daarover hebben we het tijdens de eerste meet-up van de tweeluik ‘AI in de zorg’, die we samen met Samen met Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid organiseren.

Medisch Futuroloog en arts Michiel Tebbes vertelt over hoe je AI / ChatGPT kunt toepassen in je werk in de zorg. Hij geeft handige tips, zodat je na de meet-up direct zelf aan de slag kunt. Ook is er aandacht voor de praktische tool van CareConnections. Met de tool kan een elektronisch cliëntendossier (ECD) ingezien worden door medewerkers van verschillende organisaties. Handig voor organisaties die samenwerken bij bijvoorbeeld de nachtzorg of vervanging tijdens ziekte van medewerkers. Hoe de tool werkt, legt een zorgprofessional aan je uit.

We beginnen de meet-up met een korte toelichting op onze locatie: de Bank van Noppes. Fred Vahlkamp vertelt hoe hij met dit initiatief een begeleid woonplek voor zijn oudste dochter heeft gecreëerd. Een plek waar de dagelijkse begeleiding niet vanuit reguliere instanties, maar door medebewoners wordt gegeven.

Programma
9.30 – 9.45 uur Fred Vahlkamp, Bank van Noppes
9.45 – 10.10 uur Bob Minkels, CareConnections
10.10 – 10.30 uur Pauze
10.30 – 11.30 uur Michiel Tebbes, Medisch Futuroloog en arts

Ben jij erbij?
Meld je dan  hier  aan. Jouw collega is natuurlijk ook van harte welkom.