Terugblik meet up 28 maart 2024

29 maart 2024

Donderdagochtend 28 maart vond onze meet-up ‘AI in de zorg’ plaats. De meet-up hebben we in samenwerking met Werkgeversvereniging ZHZ (Hanneke Visser) georganiseerd.

Met zo’n 30 deelnemers uit een divers werkveld hadden we een mooie opkomst. Fred Vahlkamp trapte de meeting af met een zeer bevlogen verhaal. Hij vertelde over, de locatie, zijn ‘Bank van Noppes’. Zijn wens is om de zorg minder over te laten aan de organisaties, maar terug te leggen in de maatschappij.

Aansluitend sprak Bob Minkels (CareConnections) over een applicatie, die meerdere ECD ‘s met elkaar verbindt om de zorgmedewerker makkelijker toegang te verlenen tot het juiste dossier. Via NFC kan al toegang verkregen worden tot de juiste gegevens en nog veel meer!    Zijn presentatie kun je opvragen bij Brenda van Zeeland van de innovatie-fabriek (brenda@innovatie-fabriek.nl).

Na de netwerkpauze was het de beurt aan onze hoofdspreker Michiel Tebbes. Hij is SEH-arts en medisch futuroloog en nam ons mee in de meerwaarde van AI in de zorg en hoe dit toepasbaar kan zijn in ieders werk. “Wat doet een SEH arts?”, vroeg Michiel aan de aanwezigen. Levens redden, communiceren, anticiperen, analyseren. “Ja, dat klopt, maar 70% van mijn werktijd zit ik achter de pc. Ben ik een flowchart aan het volgen, om uiteindelijk te komen tot een behandeling of diagnose. Het zou het werk zoveel leuker maken als AI mij hierin kan ondersteunen.”                                                                                                                                                                                                                                Zijn presentatie kun je opvragen bij Brenda van Zeeland van de innovatie-fabriek (brenda@innovatie-fabriek.nl).

Resumé : Waardevolle sprekers die ons aan het denken zetten over hoe de zorg beter te maken.

 De volgende meet up staat gepland op donderdag 30 mei 2024. Onderwerp “blended care” in de breedste zin. Hierbij is ook een interactief deel (op verzoek). Je kunt je hier alvast aanmelden.