Terugblik meet up 30 mei 2024

31 mei 2024

Op donderdag 30 mei organiseerden wij onze vierde meet up van dit jaar. Dit keer was het thema ‘blended care’ gehad. Blended care is de combinatie van online en offline zorg en/of hulpverlening aan een cliënt. Deelnemers van diverse achtergronden GGZ, VG, apothekers etc. deelden hun kijk op blended care. Wanneer kan ik dit toepassen? Wanneer is het een aanvulling? En kun je ook beginnen vanuit 1 klant (abonnementsvorm)? Dit waren een aantal van de vragen die aan bod kwamen.

DigiContact
De aftrap kwam van DigiContact. Een dienst die ingezet kan worden bij GGZ, VG, maar ook huisartsenpost. Lisa van Duijn vertelde waar hun organisatie digitaal kan ondersteunen voor zowel medewerker als zorgvrager.

Inzet blended care
Het tweede deel was interactief, waarbij we de mogelijkheden onderzochten met elkaar hoe blended care kan worden ingezet, maar ook wat we hieronder verstaan. Vanuit Minddistrict was Ralph Bouman aangeschoven. Als vaste deelnemer van de meet-ups kon hij dit keer zijn kennis en expertise delen over blended care, waarvoor zijn organisatie samenwerkt met Yulius.

‘Het hoort erbij’
Er was veel positieve energie en interactie. De deelnemers hadden veel met elkaar te delen en aan elkaar te vragen over dit onderwerp. De opmerking ‘we moeten vooral niet noemen dat mensen een keuze hebben, maar aangeven dat het erbij hoort en zeker bij nieuwe cliënten direct inzetten’ is ons bijgebleven na deze meet-up.

Presentaties en terugkijken
Het eerste deel van de bijeenkomst is opgenomen. Wil je dat terugkijken? Mail dan naar brenda@innovatie-fabriek.nl. Dan ontvang je een link. De presentaties delen we binnenkort op deze pagina.