donderdag 25 januari 2024  – 9.30 tot 11.30 uur –
in Dordrecht

Op donderdag 25 januari organiseren wij onze eerste meet-up van 2024.  We hebben een verschillende thema’s die ochtend. We bespreken in ieder geval de druppelbril en Mijn Pia (een Persoonlijke Interactieve Assistent voor zorgondersteuning en leefstijlcoaching via WhatsApp).  Optioneel is de Momo Bedsense.

Meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden volgt nog. Wil je je nu alvast aanmelden, dat kan ook. Mail dan naar c.j.kelder@drechtzorg.nl.

donderdag 23 november – 9.30 tot 11.30 uur –
De Bank van Noppes, Zusterstraat 19 in Gorinchem

Ken je de reclame nog waarbij iemand gevraagd werd om rechts in de bovenhoek van het scherm te klikken, diegene de muis op zijn scherm plaatste en klikte? Als we er aan terugdenken, lachen we er om. Misschien juist wel, omdat wij het herkennen. En als jij het herkent, dan doen andere dat ook. Toch? Terwijl het hebben van digitale vaardigheden steeds meer verwacht wordt van ons in het dagelijks leven.

Ook in ons dagelijkse werk zijn digivaardigheden, datavaardigheden en techvaardigheden (zorgtechnologie en e-health) nodig. Het thema ‘Data en digitalisering’ leeft daardoor in onze sector steeds meer. Werkgeversvereniging Zorg + Welzijn ZHZ en de innovatie-fabriek organiseren daarom een reeks aan meet-ups over dit thema.

We starten met een bekende spreker op dit thema: Suzanne Verheijden (Buro StrakZ). Zij ontwikkelde www.digivaardigindezorg.nl met gratis leermiddelen om de digitale vaardigheden van medewerkers te vergroten. Ook maakte ze een programma om deze vaardigheden in de organisatie te borgen.  Zij neemt ons mee in alles wat met digivaardigheden te maken heeft en inspireert om verder na te denken over deze onderwerpen.

Aanmelden 

Locatie: De Bank van Noppes, Zusterstraat 19 in Gorinchem

Uitnodiging meet-up flyer

 

Er zijn verschillende hulpmiddelen om mensen te helpen langer zelfstandig te blijven wonen en leven. Maar weet jij welke hulpmiddelen er allemaal zijn? Welke (digitale) vaardigheden er nodig zijn om die hulpmiddelen te gebruiken? En waar hulpmiddelen aan bij kunnen dragen in het leven van jouw cliënten, maar ook in jouw dagelijks werk? Wij nodigen je uit dat te onderzoeken en je te laten inspireren tijdens onze bustour op woensdag 29 november aanstaande.

Ontdek de wereld van de hulpmiddelen en test jouw digitale vaardigheden.
Het programma van onze ‘schoolreis’ bestaat uit 2 onderdelen:

  • Een bezoek aan de Belevingsruimte Zorgtechnologie van het Albeda Zorgcollege. In dezeBelevingsruimte kan je kennismaken met verschillende hulpmiddelen, zoals sociale robots,rolstoelrollators, Google Glass-brillen en hulpmiddelen voor het aantrekken vansteunkousen. Ook krijg je uitleg over hoe je met hulpmiddelen aan kan sluiten op de vraagvan jouw cliënten.
  • Test je digitale vaardigheden in de escaperoom van Buro StrakZ en Riekie Weijman vanBuro Wijzer! Jouw opdracht? Ontsnap uit de verschillende ruimtes van jouw zorgorganisatie,waarin je jezelf per ongeluk hebt opgesloten zodat je op tijd bij meneer Welgelegen bentdie steeds meer in paniek raakt. Zet daarvoor met jouw team al je digitale vaardigheden in.

We vertrekken om 8.45 uur vanuit het Kopgebouw op het Leerpark Dordrecht en rijden dan naar het Albeda College in Rotterdam. We verwachten uiterlijk 13.00 uur terug te zijn in Dordrecht.

Ga je met ons mee?
Meld je dan snel aan, want er kunnen 18 deelnemers mee met onze bustour. En om iedere organisatie de kans te geven een zorgprofessional deel te laten nemen aan deze tour, mogen er per organisatie maximaal 2 medewerkers mee.

Aanmelden of heb je vragen?
Voor meer informatie of aanmelden, mail naar c.j.kelder@drechtzorg.nl.

Uitnodiging bustour