Digitale sessie over ontwikkelingen Zorg-ID, MITZ en ZorgAB

4 maart 2024 | 15.30 uur - 17.00 uur

 

Digitale sessie over ontwikkelingen Zorg-ID, MITZ en ZorgAB op 4 maart 2024

Manager Drechtzorg, Ines Pruijt, was eind november aanwezig op de landelijke netwerkdag van VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie), waar werd gesproken over de implementatie van o.a. ZORG-ID, ZORG-AB en Mitz. Hieronder vind je in het kort informatie over deze onderwerpen en wat VZVZ kan betekenen voor zorgaanbieders die hier gebruik van willen maken. Op maandag 4 maart organiseren we een digitale sessie met VZVZ, zodat je met hen van gedachten kunt wisselen.

ZORG-ID – hét authenticatieplatform voor wie werkt met een UZI-pas

Met ZORG-ID kunnen zorgaanbieders die gebruikmaken van UZI-passen zich snel en veilig identificeren en authentiseren. Naast de functionaliteit van ZORG-ID met de UZI-pas en paslezer, kan ZORG-ID nu ook op de smartphone wordt gebruikt (ZORG-ID Smart). Dit werkt veilig, snel en met minder UZI-passen tijdens het zorgproces. Bekijk deze video over ZORG-ID smart.

VZVZ kan ondersteunen bij het in gebruik nemen van ZORG-ID (Smart) en natuurlijk vragen beantwoorden over het gebruik ervan.

 

ZORG-AB – één digitaal adresboek van beschikbare zorgaanbieders

Verschillende landelijke zorginitiatieven, zoals de invoering van een landelijke voorziening voor toestemmingen (Mitz) en de ontwikkelingen binnen MedMij, vragen om één digitaal adresboek van beschikbare zorgaanbieders. ZORG-AB is daarvoor ontwikkeld. ZORG-AB bevat naast noodzakelijke contactinformatie, ook allerlei technische informatie om computers en applicaties met elkaar te kunnen verbinden.

Zorgverleners kunnen gebruik maken van het webportaal en kijken of gegevens kloppen. VZVZ regelt het aansluiten op ZORG-AB.

 

MITZ – zorgeloos toestemming regelen

Voor het elektronisch delen van medische gegevens is vaak toestemming van de patiënt nodig. Het bijhouden van die toestemmingskeuzes gebeurt nu op veel verschillende manieren en plaatsen. Steeds opnieuw, vaak anders en regelmatig handmatig. Gevolg: de patiënt heeft geen regie en geen goed overzicht over de eigen toestemmingskeuzes.
Samen met de zorg is daarom de online voorziening Mitz ontwikkeld, een nieuw proces voor het registreren van toestemmingskeuzes, waarbij iedereen zelf zijn/haar keuzes kan invoeren en beheren. Mitz kan gebruikt worden in alle zorgsectoren, bij alle systemen die digitaal medische gegevens uitwisselen. Bekijk deze video over MITZ.

VZVZ kan informeren over de aanpassingen die nodig zijn in het uitwisselings- en informatiesysteem, een gebruikerstraining organiseren of helpen bij de uitrol bij zorgaanbieders.

 

Digitale sessie 4 maart 2024

Op maandag 4 maart organiseert Drechtzorg van 15.30 – 17.00 uur een digitale sessie waarbij VZVZ ingaat op de ontwikkelingen van deze onderwerpen en wat de mogelijkheden nu en in de (nabije) toekomst zijn voor zorgverleners. Ook zal er ruim de tijd genomen worden om vragen te beantwoorden en specifieke behoeften te bespreken.

Houd jij je bezig met ZORG-ID, ZORG-AB of MITZ, of ben je benieuwd wat ze voor jouw organisatie kunnen betekenen, meld je dan aan voor de online sessie via onderstaand formulier.

Digitale sessie over Mitz, Zorg-AB en Zorg-ID

 

Graag aanmelden via de website van Drechtzorg door op deze link te klikken.